Sukkerfrie Påskeæg, 5 smagsvarianter!

with 67 kommentarer

Nu er der ikke mange dage til påske og en masse dejlige fridage.
Så hvorfor ikke bruge tiden på at lave disse lækre sukkerfrie påskeæg? 🙂

Jeg har sørget for at der et noget til en hver smag – og til dem der har det fint med sukker, er der selvfølgelig også et 🙂

Skærmbillede 2016-03-20 kl. 22.02.25
Her får i min version af sukkerfrie påskeæg i 5 forskellige varianter..

– Hindbær æg
– Lakrids æg
– Karamel æg
– Espresso æg
– Nutella æg

 

 

 

 

 

 

Til 8 stk. skal bruges.
Marcipan:
100g Mandelmel
35g Æggehvide
2 tsk. Flydende sød
1/2 tsk. Vanilje pulver
1/2 tsk. Mandel essens

Hæld æggehvide, flydende sød og mandel essens i en skål og rør det sammen.
Tilsæt mandelmel og vaniljepulver og rør det hele sammen, ældt det til en klump og sæt det på køl.

Skærmbillede 2016-03-20 kl. 22.02.39

Karamelfyld:
6 stk. Tørrede dadler
1 spsk. Vand
1 tsk. Kokosolie
1 tsk. Peanutbutter

Kom alle ingredienserne ned i en minihakker og blend det til det er helt smooth.

– Hvis du vil lave Espresso æg, skal du blande 1 tsk, instant kaffe op i en lille smule vand og rører i karamellen.

Overtræk og topping:
100g Sukkerfri mørk chokolade
Frysetøret hindbær (Til hindbær æg)
Lakridspulver (Til lakrids æg)
Instant kaffe (Til Espresso æg)

Sådan gør du:
– Tag marcipanen ud fra køl og del den op i så mange æg du ønsker at lave, jeg synes det passede med 8 stk.
(HVIS du ønsker at lave hindbær æg, tilsættes 1 spsk. hindbær essens til marcipandejen og ældt igen, tilsæt evt. en smule mere mandelmel hvis der bliver for vådt.)Skærmbillede 2016-03-20 kl. 22.03.07
– Rul og form æggene nogenlunde som de skal være.
– Bræk dem nu over på langs og lav en fordybning med din finger ned i hver halvdel.
– Læg en lille klat karamelfyld i den ene fordybning og kom så “låget” på.
– Klem marcipanen lidt sammen rundt i kanten, så det ikke går fra hinanden.
(HVIS du ønsker at lave Nutella æg, så kan du finde min opskrift på sukkerfri nutella, her på siden – du kan også bruge almindelig nutella)
Skærmbillede 2016-03-20 kl. 22.03.18
– Form nu æggene så de har den ønskede form.
(HVIS du ønsker at lave Lakrids æg, ruller du nu æggene i lakridspulver)
– Læg æggene på et stykke bagepapir.
– Smelt chokoladen i en skål i vandbad eller microovnen.
– Hæld nu med en ske, stille chokoladen udover et æg ad gangen, og brug skeen til at smøre det pænt ud.
– Drys den ønskede topping ud over og stil dem på køl i ca. 30 min.
Skærmbillede 2016-03-20 kl. 22.06.15
Så er der påskeæg til hele familien 🙂
VELBEKOMME ! <3

Leave a Reply