Kanelsnegle (Low carb og glutenfrie)

with Ingen kommentarer

Ingen tid på året er mere hyggelig end julen, i hvet fald efter vores mening.
Julelys, julepynt, julemusik og ja, så selvfølgelig julebag 🙂
Men hvordan skal man så lige klare en hel måned, med alle de søde fristelser?
Joo man kunne da starte med, at prøve de her lækre low carb sager 🙂
Det er selvfølgelig ikke, som at købe de store kanelsnegle fra bageren, der nærmest drypper af smør, men det er også det, vi skal undgå.
Og der er disse Low carb kanelsnegle, virkelig et hit, da de smager stort set lige så lækkert som de almindelige, men uden alle kalorierne.


Low carb, glutenfrie Kanelsnegle.

Skærmbillede 2015-12-10 kl. 22.24.02

Ingredienser:

Dej:
160 g græskarpure (jeg lavede det selv)
30 g affedtet mandelmel
40 g affedtet kokosmel
20 g proteinpulver med vanilje
1 æg
25 g sukrin
1 tsk bage pulver
1 tsk kanel
1/2 tsk knust nelliker
1/4 tsk salt

Fyld:
10-12 g kanelsukrin (sukrin blandet med kanel)
5 g smeltet smør (eller kokosolie, hvis man ikke vil bruge smør)

Frosting:
70 g philadelphia light (kan skiftes ud med Levevis 3 %, hvis fedtindhold og kalorieindhold ønskes mindre)
60 g sukrin melis (eller almindelig sukrin)
1/2 tsk. vaniljepulver (kan udelades)
1 tsk. vaniljeessens

Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienserne røres sammen til en lind dej.
2. Dejen formes på en bageplade til en kvadratisk firkant. (ikke for tynd)
3. Lav fyldet og påfør det ved at pensle dejen med 5 g smeltet smør (kokosolie) og drys jævnt med kanelsukrin
4. Dejen skæres i smalle strimler som formes til “pølser” og rulles sammen til flade snegle – Størrelsen bestemmer i selv.
Jeg lavede omkring 10.
5. Bag sneglene ved 190 grader i 10-15 minutter
6. Sneglene stilles til afkøling mens frostingen laves.
7. Bland alle ingredienser til frosting sammen og rør godt rundt
8. Når kanelsneglene er afkølet, fordeles frostingen på sneglene.

Velbekomme 🙂

– Fitness Rådgivning

Leave a Reply