Glutenfrie Pebernødder ❤

with Ingen kommentarer

 

Juleferien er på vej, med alt hvad det nu indebærer, vejbelysning, juletræ på torvet, 24/7 julemusik på “Radio soft” og ikke mindst de små brune “mus-brikker”.
Vil de kaldes for en kiks eller kage? Gode gamle “Wiki” siger, at de vil betegnes som en småkage, men godt smager de og julestemning giver de.

Ikke nok med at du som læser, får en opskrift på disse små “stemnings-skabere”, den bliver tilmed glutenfri.

Glutenfrie fødevare er blevet utroligt populært, indenfor de sidste par år.
Efterspørgslen på glutenfrie opskrifter er eksploderet, dette “homerun-fænomen” ses tydeligt indenfor opskrifter på glutenfrie brød og kager.

Der er mange forskellige meninger omkring gluten: “Skal man hoppe med på denne nye “dille” eller skal man ikke?” “Har dette korn-protein fået dets retmæssige spotlight, eller er det et velovervejet mediestunt af producenterne?”.

Vi vil i en af de følgende artikler, gå helt tæt på gluten, og beskrive for og imod.

Men nu til dem denne artikel handler om, nemlig Glutenfrie Pebernødder!


Til Glutenfrie Pebernødder skal du bruge:Skærmbillede 2015-12-03 kl. 13.40.23

– 60 g Ekstra Jomfrukokosolie
– 80 g Sukrin
– 1 Æg
– 100 g Majsmel
– 20 g Majsstivelse
– 1 tsk. Stødt koriander
– 1 tsk. Stødt kanel
– 0,5 tsk. Stødt ingefær
– 0,5 tsk. Stødt hvid peber
– 0,5 tsk. Nellike
– 0,5 tsk. Hjortetaksalt

 


Sådan gør du:

1. Kom kokosolie, æg og sukrin i en skål og rør der godt sammen til sukrinen er “opløst”.
2. I en anden skål røres majsmel, majsstivelse sammen med alle krydderierne.Skærmbillede 2015-12-03 kl. 13.41.02
3. Rør nu det hele godt sammen og stil det på køl i ca. 30min.
4. Rul dejen ud i fingertykke pølser, og skær dem i små passende bidder.
5. Rul dem nu til pebernødder og læg dem på en bageplade.
6. Bag dem ved 180* (alm. ovn) i ca. 10min.

Og så er du klar til at julehygge, helt uden gluten 🙂

De bedste julehilsner!
Fitness Rådgivning