6 steps guide til en lækker jordbærkage.

with Ingen kommentarer

Step #1:
Bund:

40 g mandelmel.
35 g blendede havregryn.
2 æg.

Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Kom bagepapir i en lille rund springform så det passer ned i.
Kom dejen i formen og smør det 2-3 cm op ad kanten.
Bag bunden på 150* i 5-10 min. (Hold øje med at den ikke får for meget).

Tag bunden ud og stil den på køl.

Step #2:
Marcipan:
60 g mandelmel.
1 tsk. mandel essens.
1 tsk. sukrin melis.
1 æggehvide (ca. 16 g)

Bland det hele godt sammen, så det bliver en fast klump marcipan.
Læg marcipanen imellem to stykker bagepapir og rul den ud med en kagerulle, den skal være rund, så den passer ovenpå bunden.
Læg den runde marcipanplade oven på bunden og stil det på køl igen.

Step #3:
Marengs:
2 æggehvider
4 tsk. sukrin melis
2 tsk. jordbærsaft.

Pisk æggehviderne så de skummer, kom sukrin i, og pisk det næsten stift, kom jordbærsaften i og pisk det så stift.
Smør massen i et tyndt lag ca. 2 cm i en cirkel ud på en bageplade.
kom den i ovnen og lad den bage på 150* (ikke varmluft) i 20-30 min.
Når den er færdig stilles den til afkøling.

Step #4:
Chokolade:
50g 80% mørk chokolade smeltes i et vandbad.

Smør den smeltede chokolade ud over den afkølede bund og stil den på køl igen.

Step #5:
Jordbær creme:
1 dl græsk yoghurt
2 tsk. sukrin melis
2 maste jordbær
1/4 tsk. vanilje pulver.

Bland det hele sammen til en fin creme.

Step #6:
Når alle ting er afkølede tages bunden ud og marengsen lægges oven på bunden.
Herefter smøres jordbær cremen udover marengsen og til sidst toppes den med de ønskede frugter.
Vi brugte jordbær og blåbær.

I kan selvfølgelig selv bestemme, hvor store stykker i skærer, men med 8 stykker vil hvert stykke indeholde ca. 170 kcal.